Det er ingen
varer i
Handlekurven

FAQ

Er det trygt å kjøpe diamanter på nett?

Ja, i Norge finnes det mange aktører på nettet som er seriøse og hvor man kan kjøpe diamantringer til en fordelaktig pris uten å ta en risiko for å bli forsøkt svindlet. Påse derimot at salgsstedet oppgir en forretningsadresse, telefonnummer og foretaksnummer.

 

Kan jeg kjøpe diamantringer til en god pris på nett?

Ja, i motsetning til om du kjøper diamantring hos en stor og kjent gullsmed i «Storgata» betaler du som kjøper også mye for en «merkevare» Gullsmeden i Storgata har også store kostnader i forretningslokaler og drift som skal dekkes inn i en salgspris. Men om det er viktig for deg å ha en «Tiffany» diamantring skal du kjøpe din diamantring i «storgata», men da betaler mer for samme kvalitet diamant som du finner på nett.

 

Kan en diamant skades av slag slitasje?

Ja absolutt. «Diamonds are forever» het det i reklamen på 1930 tallet. Og diamant er det hardeste materialet vi kjenner, 10 på Mohs skala. Diamanten er altså hard og robust, men til dels skjør. Så du kan skade krystall strukturen om den får direkte slag eller kommer klem. Fasettene vil også over tid slites og bli avrundet.

 

Hva kan jeg gjøre for å bevare min diamantring?

Først og fremst hold din diamantring unna hårspray, blekemiddeler, klorin kort sagt alle kjemikalier. Om du har en stor og kostbar diamantring tenk også over når du bruker ringen. Kanskje du bare skal bruke den til de anledningene. Bruk den som et aften smykke. Kanskje ikke til daglig bruk og absolutt ikke når du går i treningsstudio eller når du spiller squash. Du kan rense diamantringen selv ved å bruke lunket såpevann og en myk tannbørste. Du kan også ta diamantringen til profesjonell rengjøring hos en gullsmed. De vil ofte bruke en ultrasonisk rensemaskin. Bruk denne med varsomhet og eller råd fra en profesjonell da behandling i ultrasonisk maskin kan splitt krystallstrukturen om diamanten har små sprekker fra tidligere.

 

Hva er et diamant sertifikat?

Et diamant sertifikat er en dokumentasjon på diamantens kvaliteter, Karat, Slip, Klarhet og farge.
(The 4 C’s – Carat, Cut,Clarity,Color). Dette sertifikatet utstedes etter nøye inspeksjon av profesjonelle “Diamond graders» fra labriatorer som GIA (Gemological Institute of America), EGL (European Gemological Laboratory), IGI (International Gemological Institute) med flere. Et diamant sertifikat må ikke forveksles med «Diamant sertifikat» utstedt av en gullsmed. Innholdet i disse er stort sett avskrift av produkt data oppgitt fra gullsmedens distributør.

 

 

 

Må jeg kjøpe en diamant med et internasjonalt sertifikat?

Ja og nei. Vi mener det kommer an på størrelsen og verdien på diamanten. Ser du etter en ring med en diamant på 0,07 karat eller der omkring skal det godt gjøres om noen i det heletatt tilbyr sertifikat på denne diamant størrelsen. Noen forhandlere har som interne regler at de selger alle diamanter over en viss størrelse med sertifikat. Vi vil definitivt si at du bør kreve internasjonalt sertifikat om du kjøper en diamant over 0,50ct. Vær obs på at f. eks. GIA sertifisering ikke utsteder sertifikat på diamanter under 1,00ct. I stedet utsteder de hva de omtaler som «Dossier» Det er et sertifikat med en noe enklere sertifisering. Men helt OK og akseptabelt.

Har du spørsmål?

Send oss en melding ved å fylle ut skjemaet under

  • Gratis frakt
  • Gratis retur
  • 30 dagers åpent kjøp