Det er ingen
varer i
Handlekurven

Diamanter

Diamanter har en lang historie som en ettertraktet og vakker gjenstand. Advokaten og Romeren Gaius Plinius Caecilius Secundus (61 AD – 131 AD) sa allerede i det første århundre etter Kristus at «Diamanter er det mest verdifulle, ikke bare blant edelstener, men det mest verdifulle av alt i hele verden».

I det gamle Romerriket trodde man at diamanter var tårer fra gudene og at Amors plier hadde en pilspiss av diamanter. Dette er kanskje den første assosiasjonen vi har mellom diamanter, kjærlighet og romanse.

Antropologer mener at tradisjonen med forlovelsesringer har sin opprinnelse i en romersk tradisjon hvor mannen viste sitt eierskap av sin utvalgte ved at hun bar nøkkel festet til en ring.

Den første kjente bruk av en diamant forlovelsesring antas å være i 1477 da erkehertug Maximilian av Østerrike bestilte en diamant forlovelsesring til sin tilkommende hustru Mary of Burgundy. Dette startet en trend hvor det Europeiske aristokratiet begynte å forære sine utvalgte en diamantring når man fridde. Tradisjonen fortsatte inn i Viktoriatiden som et symbol på romanse og ekteskap. På den tiden ble forlovelsesringen kalt en «Posey ring»

I nyere tid fikk forlovelsesringen et stort løft da DeBeers (verdens største diamant gruveselskap) i 1947 lanserte sitt enda godt kjente slagord i kampanjen «Diamonds are forever». Den underforståtte holdbarheten til en diamant formidlet et budskap om at ekteskapet varer evig. En diamants renhet og glitter var nå blitt et symbol på den forpliktelse og kjærlighet en mann viser sin utvalgte over store deler av verden. Etter økonomiske vanskelige år på 30 tallet, og DeBeers åpning av nye gruver i Sør Afrika ble diamanter igjen tilgjengelige for enhver og salget av diamanter i den neste treårs perioden økte med mer enn 50%.

 

Har du spørsmål?

Send oss en melding ved å fylle ut skjemaet under

  • Gratis frakt
  • Gratis retur
  • 30 dagers åpent kjøp